Pozdravni govor

Poštovane kolegice i kolege,

Osobita mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti Vas u ime Znanstvenog i Organizacijskog odbora i zaželjeti Vam dobrodošlicu na kongres HUOT 2018 koji se održava od 12. - 14. travnja, 2018. god. u Trakošćanu.

Dvije godine nakon posljednjeg, vrlo uspješnog HUOT 2016 kongresa u Lovranu, te četiri godine nakon HUOT 2014 kongresa u Splitu, koji je održan u sklopu 10. CEOC kongresa, ponovno se okupljamo, no ovaj put sjevernije, u Trakošćanu. Okupiti ćemo se kako bismo razmijenili iskustva i raspravljali o novim dostignućima te dijagnostičkim i terapijskim mogućnostima u području ortopedije i traumatologije.

Cilj HUOT 2018 kongresa je okupiti liječnike ortopede i traumatologe iz Hrvatske i susjednih zemalja, ali isto tako i sve ostale zdravstvene djelatnike koji sudjeluju u liječenju i rehabilitaciji ortopedskih i traumatoloških bolesnika. HUOT 2018 je odlična prilika doznati više o novim postignućima u ortopediji i traumatologiji, susresti stare kolege i upoznati nove prijatelje.

Vjerujemo kako će prijavljena izlaganja, kao i sudjelovanje većinom tuzemnih, ali i inozemnih stručnjaka potaknuti interes za različita područja unutar ortopedije i traumatologije te na taj način pridonijeti razmjeni ideja i iskustava u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

Na kraju, osim profesionalnih i znanstvenih tema koje će biti razmatrane, HUOT 2018 čini također i priliku za kolegijalna druženja i neformalne sastanke za razmjenu iskustava i poticanje suradnje.

Srdačan pozdrav,

Prof. dr. sc. Domagoj Delimar, prim. dr. med.
Predsjednik kongresa HUOT 2018 i predsjednik Hrvatskog udruženja ortopeda i traumatologa (HUOT)